tisdag 30 augusti 2011

Tzatziki

Krämig och god tzatziki.


Ingredienser
1/3 gurka
2-3 dl grekisk yoghurt (ca 10%)
1 msk olivolja
1 krm vitvinsvinäger
1 vitlöksklyfta
Grovmalen svartpeppar
Salt

Gör så här
1. Skölj gurkan och dela den på längden, gröp sedan ur det vattniga innehållet i mitten med en tesked.

Slasket i mitten behövs inte ;)
2. Riv gurkan grovt på ett rivjärn och sprid ut jämnt på en tallrik och salta (detta hjälper till att vattna ur gurkan).

3. När gurkan stått i ca 1 timme - häll av överflödig vätska och krama ur den rivna gurkan.

4. Pressa vitlöksklyftan och rör ihop alla ingredienser, smaka av med peppar och ställ i kylen 30 minuter innan servering.
Krämigt, gott och enkelt
Närgången bild

1 kommentar:

  1. Svarar här: Ja, haha, jag tycker också målningen blev bättre så. Får försöka få till det med färg istället :)

    Nä, nu blir jag sugen på mat när jag är inne här... Förresten, du har inga bra recept på någon god och annorlunda efterrätt?

    SvaraRadera