söndag 23 oktober 2011

Apelsinstekta äpplen med vaniljsås

Lätt att göra och väldigt gott!

Jag fick justera receptet innan jag la upp det här i bloggen,
jag hade i för mycket juice från apelsinen och det skulle
stått inne längre i ugnen, därav den lite bleka färgen ovan.
Ingredienser
2 äpplen
Rivet skal från 1 apelsin
Juice från ½ apelsin
2 msk mjöl
½ dl socker
50g smör

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skala, ta ur kärnhusen och skär i klyftor. Lägg i en form.

3. Tvätta & skrubba apelsinen i varmt (riktigt varmt om den inte är ekologiskt odlad) vatten och riv skalet fint på ett rivjärn. Försök att inte få med något av det vita.

4. Pressa över juicen från ½ apelsin över äppelskivorna, strö sedan över det rivna skalet.

5. Blanda mjöl och socker, pudra sedan över detta över äpplena och hyvla över det kalla smöret.

6. Gratinera i ugnen ca 15 minuter, se gärna till att äpplena får lite färg - då blir de härligt frasigt knäckiga :)

7. Servera med lättvispad vaniljsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar