måndag 17 oktober 2011

Philadelphiatårta med Daim & Jordgubbar

Den största grabben har fått dille på denna då han vill ha tårta, så det har gått åt några såna här hemma under årens lopp ;) Kanske tur jag aldrig berättat för honom vad det egentligen är i den :D

Grunden går att använda på många olika sätt, man kan ha i hackade jordgubbar i smeten om man viill, kanske mariannekross, eller blåbär och lemoncurd. Möjligheterna är oändliga, bara att sätta igång och experimentera :)

Smälter både i munnen och i rummet.
Ingredienser
Bunke 1
3 dl grädde
2 tsk vannilinsocker
Bunke 2
3 äggulor
2 dl socker
½ dl florsocker
125g philadelphiaost
Bunke 3
3 äggvitor
1 tsk socker 
Botten
10 digestivekex
50g smör
Fyllning/Topping
1 l jordgubbar.
2 dubbeldaim

Glad Rickard sugen på tårta
Gör så här
1. Lägg daim'en i frysen ett par timmar innan du ska göra tårtan.

2. Smält smöret

3. Smörj en rund form med löstagbar kant

4. Finhacka digestivekexen i en matberedare eller annat.

5. Blanda ihop digestivekexen och smöret, lägg det sedan i ett någorlunda jämt lager i botten på formen, du behöver inte "platta till".

6. Bunke 1. Vispa ihop grädde och vaniljsocker.

7. Bunke 2. Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt florsockret och vispa igen. Tillsätt till sist philadelphiaosten och vispa pösigt i den mån det går.

8. Bunke 3. Vispa äggvitor och socker till hårt skum.

Den glade kocken Alexander hjälpte pappa med tårtan kvällen innan

9. Vänd ned innehållet från bunke 1 & 3 i bunke 2, hacka daimen och häll över och blanda runt allting försiktigt. Häll sedan över detta i formen.

10. Låt detta stå ca 8 timmar i frysen och servera sedan med jordgubbar antingen ovanpå eller som tillbehör, här har jag delat jordgubbarna i 4 bitar beroende på storlek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar