onsdag 5 oktober 2011

Ugnsgratinerad Falukorv med Champinjonsås

En klassisk maträtt som är en av favoriterna här hemma. Om man vill kan man byta ut korven mot kassler och slänga på en näve ananasringar för variation, blir en väldigt god kombination.

Ingen blommig falukorv, men ändå
Ingredienser
½ ring falukorv (400g)
3 dl grädde
1 burk konserverade skivade champinjoner + spad
2 msk mjöl
3 msk smör/margarin
Salt
Peppar
2 dl riven ost

Gör så här
1. Öppna burken med champinjoner och häll av spadet i ett glas, vi ska använda spadet till champinjonsåsen.

2. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Stek champinjonerna i smöret. 

4. Skiva falukorven & lägg dom i en smord ugnsfast form.

5. När champinjonerna fått färg, rör ned mjölet och häll sedan i svampspadet och grädden lite åt gången samtidigt som du rör om / vispar. Låt det koka upp under omrörning och krydda med salt och peppar. Häll sedan detta över korven.

6. Toppa med lite riven ost och gratinera i ugnen i ca 10 minuter. Servera med Alströmerknölar.

Detta receptet har jag även lagt upp på matklubben: http://www.matklubben.se/recept/ugnsgratinerad_falukorv_med_champinjonsaas_101213.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar